Over ons

De nieuwe generatie van tandheelkundige zorg.

Onze Missie

Voor bijna niemand is een bezoek aan de tandarts iets om naar uit te kijken. Sommige mensen zijn zelfs heel erg bang voor de tandarts. Deze angst kan worden ingegeven door eerdere slechtere ervaringen bij bijvoorbeeld een schooltandarts of een tandarts die niet naar behoren presteerde. 

 

Angst voor de tandarts is niets om u voor te schamen. Ruim 12% van de bevolking in Nederland heeft er last van. In veel gevallen leidt dit er wel toe dat het gebit door uitblijven van zorg en controle ernstig achteruit gaat. Pijn, slechte adem en een lelijk gezicht zijn dan het resultaat. 

 

Gelukkig bestaan er tandartspraktijken waar gebitsrenovatie, herstel of gecompliceerde ingrepen onder sedatie kunnen worden uitgevoerd. Equalitas is een professioneel bedrijf, waar een team van deskundige anesthesiologen, de tandartsen begeleidt om deze verrichtingen veilig en pijnloos te kunnen uit voeren.

Zorgbedrijf Equalitas bestaat uit ons, Paolo Baldussu (anesthesioloog) en Erik Kessens (anesthesiemedewerker). Wij werken al jaren samen in ziekenhuizen en privéklinieken, maar ook in grote tandheelkundige centra die gespecialiseerd zijn in anesthesie. Met behulp van onze gezamenlijke ervaring hebben wij een dienst ontwikkeld waarbij het voor alle soorten patiënten en praktijken mogelijk is om behandelingen niet bewust en pijnvrij te ondergaan. Wat onze aanpak zo uniek maakt, is dat hij in elke praktijk kan worden toegepast. Bovendien gebruiken wij als verdovingstechniek sedatie, wat een stuk minder ingrijpend is dan anesthesie, zodat bijwerkingen en herstelperiode ook een stuk minder ingrijpend zijn. Hierdoor is het vaak mogelijk om mensen die afgekeurd zijn voor een behandeling toch onder narcose te helpen, en ook nog in hun eigen “vertrouwde” omgeving van hun behandelaar.

Bij Equalitas bestaat ook de mogelijkheid om extreem angstige patiënten naar wens te begeleiden in het proces naar de ingreep toe en daarna, zodat volgende behandelingen als minder angstig worden ervaren.

Op deze website stellen wij ons aan u voor en geven wij u informatie over de behandeling en de praktijken die bij ons zijn aangesloten.

Drs. P.B.P. Baldussu

Anesthesioloog, aandachtsgebied chronische pijngeneeskunde

Studie geneeskunde: Universiteit Maastricht
Specialisatie anesthesioloog: Erasmus MC Rotterdam
Functie binnen Equalitas: Anesthesie/sedatie team, PR en finance.

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor zorgverleners.
BIG registratie 29060364201
AGB code 03049157

Erik Kessens

Ik ben al ruim 30 jaar
Anesthesieverpleegkundige en heb in vele
ziekenhuizen en klinieken door heel
Nederland gewerkt.

Daarnaast ben ik Craniosacraal therapeut.
Samen met Paolo het bedrijf Equalitas
opgericht.